lørdag 28. januar 2017

Mr Brooks

For alle som liker Kevin Costner vil Mr Brooks (2007) være en kjempe stor overraskelse. Vi er vant til å se ham som en helt. Hovedpersonen Mr Brooks er en suksessfull forretningsmann, en familiefar og en ... seriemorden (du leste ikke feil, nei). Han dreper ikke for moro, men fordi han er avhengig, han går på AA-møter og har vært clean en stund. Helt til han sprekker igjen og blir observert av en småkjeltring som starter utpressing. Kravet er ikke penger, men å bli med på et  mord, noe Brooks ser ser nødt til å gjennomføre.

Imidlertid kommer datteren hjem fra college. Hun har slutten pga av graviditet, men Mr Brooks skjønner at hun også har begått et mord ... eplet faller ikke langt fra stammen. For at ikke datteren skal bli avslørt, drar Brooks til den andre byen for å begå et nytt mord, som om en seriemorder skulle være løs der.

Hvorfor føler seeren empati for Brooks? Er det fordi han prøver å slutte? Fordi han er en omsorgsfull far og ektemann? Eller er det Kevin Costner- effekten?  Filmen har flere uventede vendinger, og holder spenningen oppe helt til slutt. MÅ SEES!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar