lørdag 22. desember 2012

The planet of the future

The planet of the future (2010) regissert av Mikael Salomon er noe en burde vise for dagens ungdom.
Handlingen er lagt til 2510 etter en økologisk katastrofe eller en ny verdens kri, og Jorda er dekket av urskog.  Den nye "Svartedauden" herjer og har forvandlet store deler av mennesker og dyr til mutanter, et fåtall mennesker har overlevd og er normale.

Hovedpersonene Kaleb, Savan og Dorel bor sammen med sin stamme gjemt i en hule som stadig oftere blir utsatt for angrep av mutanter. De eldste lærer de unge at menneskene i "den gamle verden" laget maskiner, gjorde utdødde dyr levende og brakte med seg sykdommen, som Guds straff for deres uhemmede tukling med naturen. Alle blir advart mot å søke kontakt med verden utenfor, men en dag, etter et sammenstøt med mutantene møter Kaleb, Savan og Dorel den mystiske mannen Amal som lever i en kirkeruin sammen med sin kone og sønn.

Amal opplyser de tre at de er blitt smittet da beistene har pustet på dem, men også at de finnes en kur, som ble oppfunnet av Kalebs far, Jarret. Videre forteller Amal at han selv,  Jarret og en rekke andre var medlemmer i det hemmelige Broderskap som ville gjenoppbygge verden, men ble forrådt av en ai sin egen krets. Gagen stjal "det gule pulveret" og bygget opp et eget rike i en av spøkelsesbyene fra den "gamle verden".  Det er lite igjen av pulveret, og hemmeligheten er gått tapt da Jarret ble drept, for ingen av de overlevende kan lese. (Spørs om det er å regne som sci-fi scenario hvis man har vært i et klasserom på videregående:

Kaleb er den eneste som kan lese, ergo må han overleve. De tre hovedpersonene kjemper en kamp mot klokka og mot Gagen og beveger seg i et spennende landskap av jungel, bilvrak, flåter og gjengrodde metropoler med pil og bue og kikkert.  Det er mye action, happy ending og viktig budskap. Filmen slutter med at Kaleb med den eneste boka han har lest (Tom Sawyers eventyr) drar til
metropolens støvete bibliotek for å redde verden. Den som leser har makten!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar